top of page
Search

De Makelaar kijkt binnen bij…

  • woldevanderperry
  • May 16, 2017
  • 2 min read

Kura Hulanda, Otrobanda

Je kent ze wel, de prachtige gebouwen op Curaçao. Panden die opvallen door hun schitterende vormen, indrukwekkende architectuur en onderscheidende uitstraling. In de rubriek ‘De Makelaar kijkt binnen bij…’ kijken we binnen bij deze prachtige gebouwen op het eiland. Wat schuilt er achter de muren van deze paradijselijke pareltjes? Wie woont er of welk bedrijf wordt er gerund? Hoe ziet het er vanbinnen uit? De Makelaar gaat op onderzoek uit.

Kura Hulanda Dit keer gingen we op bezoek bij Kura Hulanda in Otrobanda. We kennen het allemaal, maar ben je ook weleens binnen geweest? General Manager (GM) Jeanette Bonet vertelde ons alles over het reilen en zeilen van dit opvallende boutique hotel in de binnenstad, dat sfeer en een indrukwekkende historie ademt. Marketingmedewerker Dave Passial leidde ons rond en gaf ons een kijkje in het hotel.

Jacob Gelt Dekker ‘The restauration of paradise’, zo staat er te lezen op het bord bij de ingang. Kura Hulanda huist namelijk op een terrein van gerestaureerde panden van Jacob Gelt Dekker. Gelt Dekker is sinds 1995 eigenaar van “het dorp”, zoals GM Bonet het complex met diverse gebouwen in uiteenlopende stijlen zelf graag noemt. Maar in het gesprek met Bonet blijkt al snel dat dit zeer waarschijnlijk op korte termijn zal veranderen. “We zijn bezig met de verkoop van Kura Hulanda en we hebben een serieuze partij”, vertelt Bonet. “De onderhandelingen zijn al in een vergevorderd stadium”, licht de GM toe, die zelf sinds de overname door de Colombiaanse uitbater GHL Hoteles in 2013 leidinggeeft aan het hotel.

Uniek Bonet vat haar ervaring als GM van Kura Hulanda in één woord samen: “uniek.” Bonet is geen onbekende in de hospitality business, maar toch heeft de charme van Kura Hulanda haar positief verrast. “Het is met niets anders te vergelijken. Iedere ruimte is weer anders.” Ze doelt op de 82 kamers van het hotel, de twee zwembaden, spa, restaurants, het museum en de conferentieruimtes. Ook de bezoekers van het hotel zijn volgens Bonet vaak aangenaam verrast door de unieke uitstraling en sfeer. “De gasten die hier komen, zijn mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur. Vaak zijn dat stelletjes, maar we zien ook steeds meer gezinnen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en cultuur.” Door de centrale ligging van het hotel, is het ook een populaire accommodatie voor zakelijke bezoekers.

Zorgvuldig onderhoud Sommige panden op het terrein van Kura Hulanda zijn monumentaal. Er gelden strikte regels voor het onderhouden van deze monumentale panden die onderdeel zijn van de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. “Er komt ieder jaar een commissie langs om ons te controleren”, licht Bonet toe. Maar niet alleen de monumentale gebouwen verlangen zorgvuldig onderhoud. Ieder gebouw op het terrein van Kura Hulanda is weer anders en is anders ingedeeld en ingericht. “Daardoor is het onderhoud behoorlijk arbeidsintensief. Goede mensen die de gebouwen door en door kennen zijn daarom belangrijk.” En die zijn er. Veel medewerkers van Kura Hulanda werken er volgens Bonet al jaren en kennen het terrein tot in de kleinste details.


 
 
 

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2016 by De Makelaar Publications N.V.

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page